top of page

/ onze links...

- nederlandsche musea -

over 'nJoy media

Aalten - Saab, Kreidler...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALMERE - Alles op het gebied van veiligheid: Politie, Brand-weer, Ambulance, etc. 

 

 

 

 

ANDIJK - Citroën...

 

 

ARNHEM - Rolls Royce, Bentley...

 

 

 

ASPEREN - Diversen...

 

 

 

BALLUM (Ameland) -

Diversen, begin vorige eeuw...

 

BEEKBERGEN - Fords...

BERGAMBACHT - Renault...

 

BERLIKUM- Amerikaans, Italiaans

BiggekerkeDiversen ongerestaureerd

BorculoBrandweerwagen, etc.

BoxtelDiversen, wisselend

DaarleDatsun & Nissan

Den HaagAlles

Den haagBussen

DiemenHotchkiss

DoornenburgSkoda

DordrechtMercedes-Benz, Rolls, Jaguar

EindhovenDAF

HaarlemBussen

HellevoetssluisBrandweerwagen, etc.

HillegomFord, Lincoln

Hoogezand-SappemaarBussen

LeeuwardenOldtimers en Miniaturen

LeidenAmbulances

LemeleSaabs & Miniaturen

LoosdrechtVolvo

MaasdijkTrucks, Opel Sports

MontfoortPeugeot

Nieuwe TongeFiat Topolino

SchagenDAF, NSU, Landbouw

TijnjeOpel +

VreelandAustin Healy

WestzaanMeerdere

WezepCorvettes

Wijk en AalburgVolkswagen

WitmarsumCaddilacs +

WoerdenSaab

ZijtaartFrans, Brits

Zwanenburg06-21840081

Midden in de Achterhoek, gelegen op een verhoging in het landschap wat zijn hoogtepunt vindt in het dorp Aalten, bevindt zich een unieke collectie oldtimers. Niet zo maar een collectie, maar een collectie bijzondere Saabs die 66 jaar Saab automobielen weerspiegeld.

 

De oudste aanwezig Saab dateert uit 1952 en is van het type 92. De historie van het merk Saab is vertegenwoordigd door vele unieke types, oa. de Saab 96 Sport, de uiterst zeldzame Saab Sonett sportauto's, de bekende Saab 96 V-4 en natuurlijk niet te vergeten de Saab 900 cabrio. Dit is slechts een kleine greep uit de aanwezige Saab modellen.

 

Ben jij benieuwd naar de wereld van politie, brandweer of ambulance? Volg dan een interactief lesje bij Veiligheidsmuseum PIT! In PIT kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Er is veel te zien, maar ook veel te doen! Bekijk de historische collectie of speel spannende misdaadgames. Ben je geschikt als politieman? Hoe snel heb je de brand in de keuken geblust? Ben jij geflitst op de verkeersbaan? Met de PIT-Pas worden al je resultaten opgeslagen, die na het bezoek in je mail te vinden zijn. Na een bezoek aan PIT weet jij hoe bij te dragen aan een veilige samenleving.

 

Museum & site worden geopend in januari 2017.

 

 

 

Hooper International B.V. is a coachbuilder, purveyor of bespoke and collectible automobiles and lessor of young- and oldtimers. It is a non-profit organization sponsoring the FIRST NATIONAL ROLLS-ROYCE AND BENTLEY MUSEUM in Arnhem, The Netherlands. Both organizations are part of the Peja Group. Hooper International is specializing in the very top end of the market, building the most luxurious bodies possible.

 

Welkom bij het "Nationaal Autominiatuur Museum"Bienvenue au "Musée Nationale de Voitures Miniatures"Welcome at the "National Miniature Car Museum"MET AUTO- EN MINIATUUR MERKEN UIT DE HELE WERELDMet o.a. oude Budgie-toys, Burago, Corgi-toys, Danbury mint, Dinky-toys, Duvi, Franklin mint, Gama, Husky, Lion-car,Lone-star, Majorette, Matchbox, Mebetoys, Mercury, Metosul, Norev, Pilen, Polistil, Politoys, Schuco, Solido, Spot-on, Vanguards, Vitesse, etc.

 

Op een mooie plek achter de vestiging van Fietsverhuur Nobel in Ballum (Ameland) is de fraaie collectie van Tjeerd Nobel tentoongesteld in een gezellig museum met een nostalgische uitstraling: antieke automobielen, antieke motoren, historische winkel interieurs, mode, fietsen, muziekinstrumenten en huishoudelijke artikelen uit vervlogen tijden.In een soort miniatuurdorp met allerlei knusse winkeltjes zoals een kruidenier, apotheek, muziekhandel, fietsenmaker, enz., rond een historisch pleintje gesitueerd, wordt een sfeervol beeld gegeven van het leven in het begin van de vorige eeuw. U komt ogen tekort om alle bijzondere antieke auto's, fietsen, speelgoed, kleding, interieurs en gebruikersvoorwerpen te bekijken!

 

 

 

Het museum is gehuisvest in een oude watermolen en diende vroeger als papier makerij.Het biedt nu onderdak aan een collectie oude Fordjes uit de jaren 30.Alle A-Fords zijn originele oldtimers wat betreft de kleuren, interieur en techniek. De authentieke auto’s zijn in verschillende modellen, zoals vierdeurs, coupé, roadster en cabriolet. Ze zijn toegerust met bijzondere accessoires.Ook is er een brandweerauto te zien met alle toebehoren en in originele staat, zoals vroeger geleverd.In het A-Ford museum De Tullekensmolen zijn ook foto’s en materiaal te zien uit de dertiger jaren om een beter beeld te geven wat er vroeger in die tijd speelde.Er worden bovendien oude films uit de dertiger jaren gedraaid.

Stichting Renobilia zet zich in voor het behoud van het mobiele erfgoed, met Renault in het bijzonder.

Alles is en wordt ondergebracht in een groot museum (deels is het nog in een opbouwende fase).
In het museum worden ook aanverwante Renault artikelen tentoongesteld, waaronder Elf en Michelin.
 De museumcollectie omvat ruim 50 voertuigen, duizenden miniaturen, diverse fietsen, motorfietsen, scooters, een tractor en een frees van Renault.
Daarnaast vele reclame artikelen en "oude" Renault artikelen

Het bezoeken van het museum is mogelijk op afspraak, neem daarvoor contact met ons op via contactNaast het museum biedt Renobilia vele onderdelen van Renault aan.
In de webshop kunt u diverse onderdelen vinden welke worden aangeboden, maar dit is slechts een greep uit het gehele assortiment.
Renobilia heeft divere onderdelen voor bijna iedere Renault, veelal nieuw in de verpakking.
Bent u op zoek naar een specifiek onderdeel, maar u kunt deze niet vinden in onze shop, neemt u dan contact met ons op en wij zullen u zo spoedig mogelijk beantwoorden
- See more at: http://www.renobilia.nl/#sthash.rL88WS4R.dpuf

Deze pagina is bedoeld om met mensen in contact te komen die het net als ik, ook jammer vinden dat het amerikaanse automerk AMC verdwenen is.AMC heeft gedurende 30 jaar auto's gebouwd die veelal verschilden van de auto's die door andere autoproducenten gefabriceerd werden.Dit heeft mij altijd in AMC aangetrokken, vandaar dat ik deze auto's ben gaan verzamelen. Deze verzameling is zo groot geworden dat wij, mijn gezin en ik, besloten hebben er een museum van te maken.

ZEEUWS  AUTO, LANDBOUW EN CURIOSA  MUSEUM, is een klein particulier museum van de fam. Ideler uit Biggekerke in Zeeland, dat ondergebracht is in een oude landbouwschuur.De collectie bestaat  o.a. uit een aantal auto’s vanaf  de 50er jaren, met een grote diversiteit wat techniek en herkomst betreft, over het algemeen in een goede, originele en ongerestaureerde staat. Ook is er een caravan en motorfiets met aanhanger uit de zelfde periode te zien. Vooral voor de babyboem  generatie  een verzameling met een hoog sentiment gehalte.De landbouw collectie bevat veel handgereedschappen, het oudste stuk is uit 1873.Verder agrarische hulpmiddelen  en een landbouwtrekkertje uit de 50er jaren.De collectie curiosa is grotendeels afkomstig van ouders en voorouders van onze familie.Het beslaat de periode 1900 / 1960Het is een veelzijdige verzameling gebruiksvoorwerpen, speelgoed en reisbescheiden.De diverse collecties zijn zoveel mogelijk uitgebreid gedocumenteerd wat betreft, herkomst, geschiedenis en technische gegevens

Het museum is in het bezit van veel brandweermateriaal dat in vroegere dagen behoorde tot de uitrusting van menig brandweerkorps.In Borculo, het stadje gelegen in de Achterhoek, vindt u één van de twee grootste brandweermusea in Nederland.Het museum herbergt een unieke verzameling. Hierdoor krijgt u een zeer goed beeld van de brandbestrijding vanaf het allereerste begin tot aan het eind van de jaren zeventig.

Classic Park is een initiatief van de familie Van Dijke. De familie heeft uitgesproken interesses in klassieke en exclusieve automobielen, kunst en natuur. De naam Classic Park verwijst naar deze interesses. Allereerst geeft de naam Classic Park betekenis aan hun klassiek en exclusief wagenpark. De naam Classic Park geeft ook betekenis aan een andere interesse, natuurgebieden, zoals het eeuwenoude groene gebied 'Het Groene Woud', waarin Classic Park gelegen is.De slogan van Classic Park 'Enjoy quality, it's in our nature' verwijst naar de kwaliteit van de natuur en geeft tegelijkertijd ook betekenis aan de natuur van de autoliefhebbers om hoogwaardige automobielen te bezitten. Bij een bezoek aan Classic Park geniet u van auto's en natuur!De ligging van Classic Park is ideaal voor het maken van mooie toertochten. Classic Park is daarom een vaste ankerplaats voor vele klassieke en exclusieve autoliefhebbers.

Nederland telt 106 Nissan-dealers, maar daarvan zullen er weinig zijn met zo’n hart voor het merk als autobedrijf Manenschijn.De verzameling Datsuns en Nissans telt tientallen bijzonderheden.Deze verzameling kunt op afspraak bezichtigen!

Collectie AutomobielenHet Louwman Museum herbergt 's werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman.De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld.Via onderstaande zoekmachine kunt u alvast een blik werpen op onze collectie. Omdat onze auto's deelnemen aan evenementen en ritten en regulier onderhoud behoeven, zijn niet alle auto's te allen tijde in het museum te bezichtigen. Wanneer u speciaal komt voor één enkel model, adviseren wij u vooraf te informeren of de auto aanwezig is.

Al sinds 1924 verzorgt de Haagsche Tramweg Maatschappij het busvervoer in de gemeente Den Haag. In 1927 werd de HTM een “gemengd bedrijf”, genaamd “N.V. Gemengd Bedrijf "Haagsche Tramweg Maatschappij",In de moeilijke jaren 1940-1945 wist de HTM zich staande te houden om in 1946 het vooroorlogse busnet weer op te bouwen. Gevorderde bussen werden teruggevonden en eventueel hersteld. Veel nieuwe busseries werden in de jaren ’50 aangeschaft om de vervoersgroei op te vangen. Vooral de grote series Kromhout-Verheul bussen en AEC-Verheul bussen bepaalden het beeld van de periode dat de HTM explosieve groei meemaakte. In 1953 werd de garage aan de Viaductweg verlaten om omgebouwd te worden tot werkplaats. De nieuwe busgarage werd aan de Telexstraat geopend. In 1955 werd het lijnennet genummerd. In de jaren ’60 werden enkele stadstramlijnen verbust, evenals de Blauwe Tram van de NZH en de buitenlijnen naar Wassenaar en Leiden. In de jaren 1965-1967 werd het lijnennet van de HTM gereorganiseerd terwijl tegelijkertijd de rode DAF-standaardbus haar intrede deed. Tot en met 1988 zouden grote aantallen van dit bustype worden afgeleverd. In 1990 deden de eerste lagevloersbussen haar intrede bij de HTM, destijds een unicum. In 1997 mocht de HTM haar eerste gelede bussen verwelkomen. Sinds het begin van dit decennium gaat de HTM door het leven als “HTM Personenvervoer”. Tegenwoordig mag de HTM gezien worden als één van de meest kwalitatieve busvervoerders in Nederland. Jaarlijks vervoert deze onderneming meer dan 133 miljoen tevreden reizigers (incl. tram). De HTM beschikt over een uiterst modern wagenpark van lagevloersbussen en is daarmee één van de modernste stadsvervoerders van Nederland.

Aalten - Saab, Kreidler...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALMERE - Alles op het gebied van veiligheid: Politie, Brand-weer, Ambulance, etc. 

 

 

 

 

ANDIJK - Citroën...

 

 

ARNHEM - Rolls Royce, Bentley...

 

 

 

ASPEREN - Diversen...

 

 

 

BALLUM (Ameland) -

Diversen, begin vorige eeuw...

 

BEEKBERGEN - Fords...

BERGAMBACHT - Renault...

 

BERLIKUM- Amerikaans, Italiaans

BiggekerkeDiversen ongerestaureerd

BorculoBrandweerwagen, etc.

BoxtelDiversen, wisselend

DaarleDatsun & Nissan

Den HaagAlles

Den haagBussen

DiemenHotchkiss

DoornenburgSkoda

DordrechtMercedes-Benz, Rolls, Jaguar

EindhovenDAF

HaarlemBussen

HellevoetssluisBrandweerwagen, etc.

HillegomFord, Lincoln

Hoogezand-SappemaarBussen

LeeuwardenOldtimers en Miniaturen

LeidenAmbulances

LemeleSaabs & Miniaturen

LoosdrechtVolvo

MaasdijkTrucks, Opel Sports

MontfoortPeugeot

Nieuwe TongeFiat Topolino

SchagenDAF, NSU, Landbouw

TijnjeOpel +

VreelandAustin Healy

WestzaanMeerdere

WezepCorvettes

Wijk en AalburgVolkswagen

WitmarsumCaddilacs +

WoerdenSaab

ZijtaartFrans, Brits

Zwanenburg06-21840081

Het Saan Museum biedt een overzicht van de geschiedenis van het familiebedrijf Saan. Deze geschiedenis begint aan het eind van de negentiende eeuw en loopt door tot in het heden. Met name de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog heeft een belangrijke plek in de tentoonstelling.Het besluit om een eigen museum te openen werd genomen in het jubileumjaar 1997, toen Saan honderd jaar bestond. Door een groep enthousiaste vrijwilligers werd het bewaard gebleven materiaal bijeengezocht. Ook werden er originele voertuigen opgeknapt en werden andere historische voertuigen in de juiste kleuren en staat gebracht. In het voorjaar van 2003 opende het museum voor het eerst haar deuren. De collectie wordt nog altijd aangevuld met nieuwe objecten.Het Saan Museum is lid van de Vereniging Bedrijf en Historie (VBH). Het doel van de vereniging is het bijeenbrengen van bedrijven, ondernemingen en instellingen die in het bezit zijn van een bedrijfshistorische collectie, teneinde deze collecties voor het nageslacht te behouden.(Oud-)medewerkers van Koninklijke Saan dragen zorg voor het onderhoud en de restauratie van de voertuigen en voor de collectie in zijn geheel. Zij beschikken over een zeer uitgebreide kennis van het bedrijf en laten u graag de collectie zien. Na vele jaren werkzaam te zijn (geweest) bij Saan kunnen zij bovendien bijzondere en boeiende verhalen vertellen. 

Skoda Museum NederlandEen kleine greep uit de collectie die men terug kan zien in het museum.Dit is prive collectie die altijd aan veranderingen onderhevig is , maar die wel door de eigenaar van het museum graag aan het publiek word getoond.In het museum staat bijvoorbeeld het pronkstuk van de verzameling : Een Favorit 904 uit 1938 , een zo ver als wij van het museum na hebben kunnen gaan het enige exemplaar in Nederland en zelfs in het museum in Tsjechie hebben wij hem nog niet kunnen vinden.

Auto's uit de jaren van weleerDe kern van de verzameling bestaat uit gerestaureerde old timers van Carel Wüst, die “zijn auto’s” graag met het publiek wilde delen. Daaromheen treft u een serie iconen uit de automobielgeschiedenis: van Jaguar tot Rolls-Royce. Bovendien treft u een overzicht van het Mercedes-Benz-programma. U kunt dus auto’s bewonderen uit de jaren 1880, 1900, 1920, 1930, 1950, 1960 et cetera.Gratis toegangHet museum is een privé-initiatief en kunt u kosteloos bezoeken. We verwelkomen u graag. In principe is het museum geopend vanaf 9.30 uur tot 17.00 uur, van maandag tot en met zaterdag.

Een bezoek aan het DAF Museum betekent een rondgang door de tijd, langs het historische erfgoed van Doorne's Aanhangwagen Fabriek. Dit vanaf de oprichting van het bedrijf door de gebroeders Hub en Wim van Doorne tot en met de modernste vrachtwagens die in de Eindhovense DAF fabrieken van de band komen.De rondgang begint op de plaats waar de gebroeders van Doorne hun eerste werkplaats ter beschikking kregen. De werkplaats was in feite een grote smidse die geheel gerestaureerd is en laat zien welke gereedschappen toen gebruikt werden. De geschiedenis van de DAF personenwagen voert langs een keur van historische voertuigen met volop aandacht voor de revolutionaire aandrijving van DAF, de Variomatic, in de volksmond "het pientere pookje" genoemd. Opengewerkte modellen op de componentengalerij tonen de vele mogelijkheden van de traploze aandrijving, die heden ten dage wereldwijd wordt toegepast. 

Het NZH Vervoer Museum is een Stichting die tot doel heeft rijdend en stationair erfgoed in stand te houden. Het museum draait volledig op vrijwilligers. Het museum is ontstaan in 1981 toen de NZH 100 jaar bestond. Er ontplooide zich het idee om een bedrijfsmuseum op te richten. De drijfveer achter het idee was de Heer Gerrit Schaap, tot december 2014 voorzitter van de stichting NZH Vervoer Museum. De nieuwe voorzitter Tonnie Hodes nam het over en heeft veel energie gestoken in het regelen en onderhandelen om een nieuw pand voor het museum te verkrijgen. Dit is goed gelukt. Het museum is inmiddels geopend, zie openingstijden

Beleef de brandbestrijding door de eeuwen heen.Een wereld als in spannend jongensboek met gillende sirenes en stoere mannen!De torenwachter blaast de hoorn, de nachtwachten lopen door de straten met kleppers en ratels om de mannen op te roepen de brand te blussen.Ontdek de geschiedenis van de brandbestrijding in Nederland door de eeuwen heen in het Nationaal Brandweermuseum te Hellevoetsluis.

2016-12-01 gesloten

Weet u het nog? Die mooie meerdaagse busvakantie of dat leuke schoolreisje of gewoon per streekbus met uw ouders naar opa en oma? Maak opnieuw kennis met de autobus van vroeger in het Nationaal Bus Museum(NBM) in Hoogezand. Naast de bussen kent onze collectie vele voorwerpen die te maken hebben met het busvervoer van toen.Met een zekere trots is het Noordelijk Busmuseum in 2011 verder gegaan als Nationaal Bus Museum.Het NBM is in 1978 opgericht als Noordelijk Bus Museum. Als eerste bus werd de Leyland Verheul, de Gado 4400 gekocht. Daarna volgend vele andere exemplaren uit het Noorden van Nederland. Vanaf 1986 had het museum een eigen onderkomen in Winschoten en in 2012 is het museum verhuisd naar de huidige locatie in Hoogezand.Het Nationaal Bus Museum staat garant voor het beheer, de verzorging en bewaking van een unieke collectie autobussen en toebehoren. Alles over stads-, streek- en toervervoer door de jaren heen. In beginsel werd uitgegaan van de drie noordelijke provincies van Nederland, maar vanaf 2003 kwamen de eerste museumbussen van buiten die regio. Sindsdien is het museum meer en meer gericht op geheel Nederland hetgeen nu ook tot uitdrukking komt in de naam.Het Museum is sinds 29 december 2015 een erkend geregistreerd museum.Dankzij de inzet van het bestuur en vrijwilligers is het museum omgedoopt tot Nationaal Bus Museum.Ontwikkelingen behoren er te zijn, want een museum is nooit af.

Het museum kent een grote collectie vooroorlogse oldtimers. Wij hebben oldtimers van de grote bekende Europese merken zoal Peugeot, Renault en Citroën. Daarnaast hebben wij ook minder bekende merken. Heeft u bijvoorbeeld wel eens van Singer, MG of DKW gehoord? Ten slotte hebben wij ook een aantal oldtimers van de Amerikaanse merken Ford en Chrysler.De collectie toont op een prachtige wijze het ontstaan en de vroege historie van de auto. Wij zullen u via verhalen kennis laten maken met deze historie. Zo zullen wij u onder andere vertellen over een bittere rivaliteit tussen een Franse en een Nederlandse autofabrikant, het eerste dodelijke auto-ongeluk in Nederland, de eerste James Bond car en het succesverhaal van Henry Ford.Daarnaast kunt bij ons ook van alle technische details genieten. Leer hoe fabrikanten belasting op hun auto’s via een slimme technische innovatie wisten te drukken en hoe de discussie op het gebied van verkeersveiligheid tot nieuwe ontwikkelingen leed. Zo hebben wij bijvoorbeeld de eerste auto met voorwielaandrijving en de eerste auto met elektrische verlichting.De hierboven beschreven details geven slechts een kleine impressie van wat u bij ons kan verwachten op het gebied van oldtimers, kom gerust een keertje langs om de gehele verzameling te zien!

Het Nationaal Ambulance- en Eerste Hulp Museum werd opgericht op 15 december 1988. Het was de voortzetting van de particuliere verzameling van de Groningse arts Carel Volckmann. Bij zijn afscheid wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van de Groningse GGD kreeg hij van zijn vrienden de stichting aangeboden. De founding fathers van deze stichting waren Petrus Campus Stichting, de Dienst Ambulancepost Groningen, de Provinciale Raad voor de volksgezondheid, de Vereniging van Chef- en Hoofdverpleegkundigen en het Oranje Kruis. In het bestuur van het NA+EHM hadden al deze organisaties een bestuurszetel.

Expositieschuur Lemele - GoogleSAAB collectie: Een overzicht van 18 auto´s van het automerk SAAB. Om te beginnen de SAAB 92 (de eerste tweetakt )van het jaar 1953 tot de SAAB 9000 aero uit 1993 (waar Andre van Duin de eerste eigenaar van was).Ook staan er de sportwagens sonett 2 en sonett 3 en een Toppola( een camperopbouw).

Link werkt niet

Het Oldtimermuseum Staalduinen is op 9 december 2005 opgericht met als doel:- De collectie unieke bedrijfswagens op een verantwoorde manier te onderhouden, bewaren, ontwikkelen en zo  goed mogelijk te beschermen voor huidige en toekomstige generaties waarbij de nadruk wordt gelegd op het  plaatsten van de collectie in het cultuur historisch kader van het Westland; - Het bewaren van de ontwikkeling die het transportbedrijf Staalduinen door de jaren heen in de regio Westland   heeft doorgemaakt;- De collectie aan een breed en divers publiek tegen een geringe vergoeding ten toon te stellen.De collectie van de bedrijfswagens laat de ontwikkeling van het transport zien in de voor onze omgeving (Westland) uiterst belangrijke tuinbouwsector. De tuinbouwsector in het Westland vormt de bakermat van de glastuinbouw zoals we die nu wereldwijd kennen. Elk transport heeft de eigen, specifieke uitrusting, nodig van een vrachtwagen, welke in het museum op een laagdrempelige, educatieve en professionele wijze wordt tentoongesteld.

Van Jaarsveld verzamelt PeugeotOp de bovenverdieping van het pand treft u naast de gebruikte auto afdeling een bescheiden museum van het merk Peugeot. In deze ruimte treft u bij de automobielen ook tweewielers, koffiemolens, gereedschap, boeken en vitrines vol met veel meer.

Zie website

Kom terug in de tijd toen auto's nog bijzonder waren en niet iedereen in een auto reed. Mensen waren trots op hun kostbare bezit en het ritje op zondagmiddag met de familie in de auto was een beleving. Wie heeft hier geen herinneringen meer aan of kent de mooie verhalen van ouders of grootouders niet?In ons automuseum zijn veel van deze auto's te zien. We hebben een collectie van diverse merken auto's, brommers motorfietsen en bijbehorende decoratiematerialen. Iedereen vindt wat anders bij ons terug.Omdat wij als liefhebbers van oude auto's het leuk vinden onze hobby te delen met anderen, willen wij u graag uitnodigen om een keer in ons museum te komen kijken. Maak een reis door de tijd van de automobiele geschiedenis onder het genot van vers bakje koffie.O ja, maakt u zich geen zorgen over de kosten. De entree is namelijk helemaal gratis!Donaties en giften zijn echter van harte welkom. Wij hebben een ANBI-status (u kunt de giften dus aftrekken van de belasting). Voor details: zie de links op onze pagina met links.

Eind jaren 70 is de Opel Oldtimerhobby van Meindert van Wijk begonnenDeze hobby is uit de hand gelopen tot het hebben van ongeveer 55 OpelOldtimers Auto's, en deze zijn allemaal te bekijken in het 1e Nederlandse OpelOldtimer AutoMuseum te Tijnje met een oppervlakte 1500 van vierkante meter.Sinds Maart 2006 zijn we verhuisd naar een nieuw pand aan de Brêgeleane 1, dit is een klein industrieterrein vooraan in het dorp Tijnje.Behalve Opel Oldtimers hebben we ook Opel Kinderwagens, Naaimachines, Fietsen en Koelkasten.De bouwjaren van de Opel Oldtimers varieren ongeveer van 1935 tot 1980.Verder zijn er nog veel Opel miniatuur autos.De wanden zijn aangekleed met posters en emaille borden.Er staan ook diverse bromfietsen en een paar andere merken auto'sen er is een huiskamer ingericht uit de jaren '50-'60.We hebben ook heel veel Opel Oldtimer onderdelen in voorraad voor de verkoop.Na de bezichtiging kunt u in de kantine nog even napraten en video kijken

Wij nemen u in het Healey Museum mee terug in de tijd. In de rijke geschiedenis van Healey sportwagens. Wij laten u een aantal unieke Healey’s zien. Zoals een zogenaamde Works 3000 Healey die speciaal door de fabriek gebouwd is om geschiedenis te schrijven op de circuits van Sebring! Uiteraard is er aandacht voor alle modellen die de Donald Healey Motor Company heeft ontwikkeld (van Sprites tot Big Healey’s). Ook de aller vroegste Healey’s krijgen een prominente plek in de collectie. Zo beschikt het museum over enkele Warwick gebouwde Healey’s, waaronder een Sportsmobile uit 1949 en een Silverstone roadster uit 1950!De collectie wordt verder gepresenteerd aan de hand van veel historisch materiaal. Zo vindt u er de originele blauwdrukken en tekeningen, trofeeën, routeboeken, persoonlijke herinneringen van bekende Austin Healey coureurs als Pat Moss en de Morley Brothers en nog veel meer. Ook aan de bekende ontwerper Gerry Coker en de technische man Roger Manadue zijn enkele vitrines gewijd. Daarnaast toont het museum een omvangrijke hoeveelheid modellen.Het Healey Museum beschikt ook over veel historische films en uniek beeldmateriaal. In onze bioscoop kunt u bijvoorbeeld de recordpoging met de AH 100S in Bonneville in 1954 op het grote witte doek bekijken. In de Museum Bibliotheek treft u originele brochures en literatuur aan en is zelfs de correspondentie van Donald Healey met zijn leveranciers over het plaatwerk van de AH100 Streamliner terug te vinden.

Gallery of Dreams in Westzaan (Noord-Holland) is een plaats waar liefhebbers van klassieke auto's elkaar ontmoeten. Hier kunt u een ruimte huren voor bijeenkomsten en evenementen of een tussenstop houden tijdens een rit. Voor koffie en broodjes kan worden gezorgd. Als u wilt kun u het museum bezoeken en kan Dirk Kuiper boeiend vertellen over de ongeveer 30 klassiers die op de benedenverdieping staan of een lezing geven over zijn vak, het restaureren van carrosserieen. Ook aan de dames is gedacht. Zij kunnen tegelijktijd een creatieve workshop volgen.

The Dutch Corvette Collection, de prive collectie van Autobedrijf André Boer, met een verzameling van Corvette's vanaf het bouwjaar 1954 tot Heden.Kom ook eens een kijkje nemen bij ons in het museum, dit kan geheel gratis bij Autobedrijf André Boer aan de Zuiderzeestraatweg 496 te Wezep. Openingstijden museum: Op Afspraak!!

 

De Wolfsburcht is het eerste museum voor de Luchtgekoelde Volkswagen in Nederland!Het museum is een initiatief van André van Wijlen keveronderdelen v.o.f.Het heeft als doelstelling u mee te nemen in de geschiedenis van de luchtgekoelde Volkswagen en wat zich in grote lijnen in die periode verder in de wereld afspeelde. Hiermee is dit museum meer dan alleen een auto-museum!

 

Even voorstellen: wij zijn de familie Cats uit Witmarsum, in de regio bekend als Garage Cats. Minder bekend is dat wij heel wat vrije uren besteden aan restauratie van klassieke en antieke Amerikaanse auto's. Een beetje uit de hand gelopen hobby, die door ruimtegebrek is verhuisd naar een uit 1946 daterend nostalgisch pand in Pingjum, toen gebouwd door een mechanisatiebedrijf met restanten uit de oorlog, zoals de stellingen van de Afsluitdijk die hier gebruikt zijn voor de dakconstructie.Onze hobby richt zich voornamelijk toe op Cadillacs en de Cadillac historie. Om U een beetje een indruk te geven wat er zoal is te zien klikt U op de links "Saloon" en "Collection".Heeft U als liefhebber van klassieke en antieke auto's belangstelling ons pand eens te bezoeken, bel dan voor een afspraak.

 

Ontstaan van Saabmuseum D’ Oude BolneusDe successen van Eric Carlson met Saabtweetakten in o.a. de ralley van Monte-Carlo 1963 en het geluid van een prachtige zwarte tweetakt, die in die tijd door Woerden ronkte (Brr popop-pop !!!), deden Leo Borsboom verliefd worden op het merk Saab. Leo die in 1968 met een eigen garagebedrijf was begonnen, werd in 1973 dealer van Saab voor Woerden en omstreken. In die tijd is ook het verzamelen van oude Saab tweetakten begonnen, waarmee toen eigenlijk al de basis voor het huidige Saabmuseum is gelegd. Inmiddels is er door een groepje enthousiaste Saabliefhebbers een vereniging opgericht, die allerlei hand- en spandiensten voor het museum verzorgen. Daardoor is het mogelijk geworden om nu en in de toekomst nog heel veel mensen mee te kunnen laten genieten van deze bijzondere Saab’s.Geluid Saab 92De doelstelling van het museum: het verzamelen, behouden en tentoonstellen van en de educatie omtrent klassieke automobielen van het merk Saab.


In het Brabantse dorp Zijtaart staat het oldtimer museum van de familie van Grinsven.
Autosalon Doornhoek is een kleinschalig museum met een mooie collectie oldtimers, het resultaat van de liefde voor de automobiel en een aantal jaren verzamelen.
Autosalon doornhoek is geopend in de periode Pasen t/m de maand oktober op de eerste  zondag van de maand. Openingstijden: van 11.00 uur tot 17.00 uur.
Toegang voor groepen graag op afspraak op eventuele andere datum.
Op verzoek kan een rondleiding worden verzorgd door de tuin rondom het museum.
De Auto’s  zijn van de vorige eeuw en van diverse constructeurs.
De oudste auto van de collectie: Bourguignonne uit 1900. Diverse Franse modellen uit de jaren 20/30, Engelse sportwagens uit de jaren 50/60 en een vrijwel complete serie van de Nederlandse Daf personen wagens.

bottom of page