top of page

/persberichten / AvD Oldtimer Grand Prix Nürburgring

overzicht persberichten

De Nürburgring wordt ontmoetingspunt voor Race iconen

 

* Voertuigen uit zeven decennia autosport geschiedenis op de Ring

* Motordportsterren en VIPs in handtekening sessies en paneldiscussies

* Dagkaarten al vanaf 18 euro

 

Wie als gast naar de AvD-Oldtimer-Grand-Prix (augustus 8-10) komt, die heeft volop keus: op de meest prestigieuze motorsport evenement voor klassieke auto's op het Europese continent is altijd iets gaande. Omdat de 13 races van de Formule auto's, sportwagens, touringcars en GTs, motor sport geschiedenis worden gepresenteerd uit de zeven decennia, worden veel prominente gasten aangetrokken. Ze zijn op handtekeningsessies en paneldiscussies te gast en maken het zo een Mekka voor autogramjagers. Ook zorgen zij voor menig goed "brandstofgesprek".

 

Ook verder is het aanbod enorm: autotentoonstellingen, Clubtreffen, accessoires - en literatuur verkoop - iedereen die oude race-auto’s een warm hart toedraagt komt veruit aan zijn/haar trekken. Pre-verkoop tickets voor de AvD-Oldtimer-Grand-Prix (18 tot en met 58 euro plus toeslagen) via de hotline 0180 5 311210 zijn beschikbaar. De reservering is mogelijk ook op het Internet op www.eventim.de. Tickets voor alle dagen zijn ook verkrijgbaar bij het vak kantoren op site.

 

Bij de AvD-Oldtimer-Grand-Prix nemen de racelegenden van vervlogen dagen op de baan het stuur in de hand. Daar starten de Formule 1 wagens van Lauda en Mansell, daar scheuren Zakspeed Capri, Schnitzer BMW en Porsche 911 van de Deutsche Rennsport Kampioenschap over het GP circuit, of de Formule 3 en Formule Junior coureur in de dop tonen de “Rijschoolversie”.

 

Naast de baan gaat de ontdekkingstocht verder. In de historische Rennerskwartieren zijn  de vintage sportwagens thuis, de waardering voor de vooroorlogse auto's: Compressor Mercedes, Bentley Le Mans en nog veel meer juweeltjes uit de 20, 30 en 40’er jaren zijn hier te bewonderen. In de Grand Prix paddock, rechts bij de start en finish zijn de jongere raceauto: Grand-Prix en Formule auto's van de jaren 50 en 60 jaar omvatten precies de sportauto's uit de jaren zestig tot tachtig, touringcars en GTs - gewoon alles wat tot in de jaren tachtig de motorsport  aantrekkelijke maakte en nog steeds zorgt voor een verhoogde polsslag bij toeschouwers en rijders. Hier vindt u echter ook eettentjes en leverancier van accessoires en literatuur. De rush van klassieke voertuigen is zo groot dat zelfs de Mercedes arena weer is getransformeerd naar paddock. Daar slaan een reeks van bedrijven en clubs -waarvan de namen de verbinding weergeeft van de sleutelwoorden “Auto en Emotie”- hun tenten op.

 

Maserati en Alfa Romeo bieden de Italiaanse flair. Porsche zorgt opnieuw voor een imposante verschijning. Het sportwagenmerk heeft honderden gasten, die met hun klassieke Porsches komen en bovendien shows, grote opstellingen uit de geschiedenis van de motorsport. Sportautoheld Derek Bell -meervoudig Le Mans winnaar- en wereldkampioen Walter Röhrl zijn hier als getuigen te gast.

 

Niet in de laatste plaats is er bij de AvD-Oldtimer-Grand-Prix altijd de mogelijkheid om een handtekening te verschalken, want vele beroemdheden zullen op de ring ter plaatse zijn. U hebt toegang tot Jochen Mass, die rijdt een Porsche in de DRM-revival. Ster kok Johann Lafer zorgt er bij Jaguar met zijn team voor, dat de vele interessante gasten van het Britse Nobele merk zich net zo vermaken als de toeschouwers, die rondkijken bij de autotentoonstelling of naar de autogramsessies - of paneldiscussies komen.

 

Bij BMW racing zullen sterren als Johnny Cecotto en Prins Leopold van Beieren komen, om de grote stukken uit het Museum van de Münchenaren te rijden. Ook Opel geeft toegang tot de fabriekscollectie en laat de echte prionkstukken het daglicht zien. Ex DTM-ster en publiekslieveling  Joachim "Jockel" Winkelhock behoort hier tot de bekende coureurs.

 

Tot slot nodigt TÜV Rheinland dit weekend meerdere malen uit om vak-gesprekken te voeren en heeft daarvoor ook ondersteuning: Dr Mario Theissen, de voormalige sport directeur van BMW en Frank Stippler zijn onder de gasten.

 

Kortom beloof het weer een geweldig weekend te worden.

 

 

© 2014 'nJoy Media - Henk J. Brouwer   

bottom of page