top of page

/persberichten / techno classica essen (d)

terug naar overzicht

Techno Classica Essen 2014

 

Audi R18 e-tron Quattro 2013
        Le Mans Prototype (LMP1)
        V6 TDI - 3,7ltr - 490pk
        In 2012 ging de eerste generatie van      
        de Audi R-19 e-tron Quattro van start.

 

Audi R8R (LM-P 1999)
        Rennsportwagen - 1999
        V8 - 3,6ltr - 610pk
        In december 1998 werd de lange 
        afstandsauto Audi R8R na enkele 
        proefritten aan het publiek 
        voorgesteld in het berlijnse Velodrom.

28. TECHNO-CLASSICA ESSEN 2016 –

Een klasse voor zichzelf
Grugahalle wordt klassieker-Arena

 

* De grootste Klassieke tentoonstelling van de

   wereld breidt uit:: van 6 tot 10 april 2016

   worden de Grugahallen als klassieker arena in

   de Techno-Classica geïntergreerd


* Grote tijdelijke hal van de Grugahalle

   creëert extra ruimte


* In totaal betekent dat 7.000 vierkante meter

   meer voor Oldtimers


* 6 april 2016: Kijk- & VIP-dag


Meer showoppervlakte voor de nummer 1 van  de internationale Oldtimertentoonstelling: de Techno Classica Essen breidt zich uit met de Grugahalle. Daarnaast biedt een tijdelijke hal oppervlakte groei van de Grugahallen. Over het geheel genomen is de totale oppervlakte van de techno-Classica tot ongeveer 7.000 vierkante meter meer. Dit komt overeen met een stijging van 6 procent.

 

Met meer dan 1250 deelnemers uit meer dan 30 landen en meer dan 2500 klassieke aangeboden oldtimesr bezet de techno-Classica nu 127000 vierkante meter tentoonstellingsruimte in 21 hallen en in het vrije gebied van de Messe tot in de laatste hoek. De organisator S.I.H.A.. kan dit jaar veel meer aanbieders de mogelijkheid geven zichzelf te presenteren met tentoonstelling en/of verkoopkramen.

 

Gebruik van de grugahalle als de klassieke arena en een aangrenzende tijdelijke hal geven de Techno Classica organisatoren de mogelijkheid om daar naast talrijke tentoonstellingen en verkoopkramen grote Coys veiling onder te brengen. De ongeveer 80 aangeboden Klassiekers op de veiling van Coys zijn tijdens de gehele duur van de Techno Classica door het publiek te bewonderen in de 2875 vierkante meter grote Grugahalle en zullen  worden geveild op 9 April 2016. En op de meer dan 2.600 vierkante meter van de Gruga-Foyer vinden meer aanbieders van oldtimers een groot gebied om zichzelf en hun aanbod te presenteren.

 

Een tijdelijke hal -direct gelegen aan de Grugahalle van 1700 vierkante meter-  biedt extra tentoonstellingsruimte. Aanleg van een geavanceerde airconditioning biedt hetzelfde comfort als de andere tentoonstellingsruimten.

De Grugahalle heeft verschillende directe ingangen naar de tentoonstellingszalen - over de brug en overeenkomstige sluizen. Bovendien is de Klassieke Arena via een eigen ingang met kassa direct van buiten te bereiken.

 

 

Met meer dan 200 Klassieker Club kramen, rond de 25 autoproducent presentaties en een verwacht aantal bezoekers van 190.000 zet de 28ste Techno Classica ook dit jaar weer de maatstaf als de nummer 1 van de Internationale Oldtimer en autoliefhebber tentoonstelling. Altijd weer frisse ideëen, vele verrassingen, nieuwe attrakties en nauwkeurige precisie arbeid - ook aan het verbeteren van details: dat is de succesformule, die de Tachno Classica Essen tot de grootste en meest gerenomeerde Klassieker tentoonstelling van de wereld maakt. 

 

De sinds 1989 door de S.I.H.A. georganiseerde Klassieker Wereldtentoonstelling biedt meer superlatieven dan alle andere tentoonstellingen voor klassiekerfans..., zij toont elk voorjaar weer nieuwe verrassingen en verhoogt ook bij de 28ste editie nogmaals de kwalieteit en veelzijdigheid van het aanbod.

 

 

© 2016 - S.I.H.A.

vert. 'nJoy Media - Henk J. Brouwer

bottom of page