top of page

/pers- en nieuwsberichten / zoute grand prix (b)

terug naar overzicht

Zoute Grand Prix ®

 

Contact

 

ZOUTE EVENTS
Natiënlaan 125
B-8300 Knokke-Heist 
Belgium


Voor alle persinformatie en het persprogramma,

gelieve u te wenden tot:

 

Steven Dujardin, gsm +32 (0) 478 509 506
Orelie Gunst, gsm +32 (0) 474 926 439

 

Meer informatie kunt u vinden op de volgende websites:

www.zoutegrandprix.be

info@zoute-events.be
www.zoute-events.be
www.zoutegrandprix.be

 

Al uw vragen kunt u rechtstreeks sturen naar:

press@zoutegrandprix.be

 

 

Foto's: © 'nJoy Media Hugo Garritsen, Michael Tange

Openingsuren


09u00 - 12u30
13u30 - 17u30

Ferrari 250 GT LWB California Spyder S/n 1073GT 1958

Bugatti

BMW 328 Tribute

Alfa Romeo op display

Ferrari 250 GT SWB S/n 3401 GT 1962-04-21

Ford GT40

Lamborghini Miura

Siata 8V

Gebroederlijk naast elkaar...

Porsche op verlaten landweggetje

Door het prachtige achterland...

 

 

 

 

 

 

'nJoy Media - Nieuwsbericht

 

 

Onder ".. | nieuws" is een verwijzing naar dit nieuwsbericht opgenomen. Dit bericht betreft de op hande zijnde

Zoute Grand Prix ® in Knokke-Heist (B). 

 

 

Zoute Grand Prix ®

Bij ons staat Knokke bekend als een van de mondaine badplaatsen bij onze zuiderburen en menigeen heeft Knokke dan ook al wel bezocht in een vakantie in Zeeuws Vlaanderen of Walcheren, in Zeeland. Maar Knokke-Heist of Het Zoute... daar heeft de gemiddelde Nederlander nog nooit van gehoord.... en van de Zoute Grand prix...? "Nee..., die ken ik niet... Wat is dat ?"

 

Het wordt tijd dat dit verandert !

 

 

Concours, Rally & Veiling... en meer!

De eerste keer dat ik er van hoorde was bij de derde of vierde editie. heb toen eens wat gegoogled, kon in de gauwigheid niets vinden en heb dat maar zo gelaten. Een tijdje er na kreeg ik foto's te zien en was direct om. Prachtige bolides die meereden in een rally, in Concours stonden opgesteld of waren opgepoetst om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te bewerkstelligen. De foto's werden in 2013 genomen door Michael Tange -een fotograaf met regelmatige bijdrage aan deze website- die een prachtige impressie  leverde voor op deze Website.  Een jaar later weer en daarna werd de impressie aangeleverd door Hugo Garritsen, eveneens een vaste contributer. 

 

De 7de editie

Dit jaar vindt de zevende editie plaats van een magnifiek, exclusief en hoogstaand evenement. Een evenement, dat eigenlijk in de agenda van elke autoliefhebber zou moeten staan: gereserveerd het eerste lange weekend van oktober. Met een bezoekersaantal van ver boven de 100.000 per evenement wordt het inmiddels wel gevonden. In eens persbericht vorig jaar stond zelfs een aantal van 150.491 vermeld. En dan te bedenken, dat er slechts een paar duizend op de eerste afkwamen...

 

De dit jaar te houden zevende editie belooft weer een waar autoparadijs te herbergen. Al deze prachtige auto's worden verdeeld over de verschillende evenementen binnen "de Zoute Grand Prix"., namelijk:

 

     * de Zoute Top Marques ®

     * de Zoute Rally ® by Chubb

     * de Zoute Sale ® by Bonhams

     * de Zoute Concours D'Élégance®

        by Bank Degroof Petercam

     * de Zoute GT Tour ® by EY

 

Alle bovenstaande namen zijn geregistreerd en dit duidt op een bloedserieuze aanpak.

 

 

Zoute Top Marques ®

Dit fenomeen speelt zich af op de Zeedijk, de Kustlaan en het Albertplein gedurende het gehele evenement. Bij Top Marques gaat het om een autoshow van de meest exclusieve automerken in de wereld en bij de permanente tentoonstelling vindt u de nieuwste modellen van 14 internationale automerken. Op 14 podia vindt u Alfa Rome, Audi, BMW, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, Land Rover, Maserati, McLaren, Mercedes-Benz, Porsche, Roll Royce en Tesla. 

 

Zoute Rally ® by Chubb

De eerste 195 ingeschrevenen nemen met hun exclusieve klassieke auto's (< 1965) deel aan deze regelmatigheidsrally. Start en finish ter hoogte van het Albertplein, Het Zoute. De regelmatigheidsrally wordt verdeeld over twee dagen (zo'n 250 km/dag), waarbij het om gemiddelde snelheden gaat.

 

Onderweg zullen behendigheid en snelheid centraal staan. Het exacte traject wordt eerst bij de start bekend gemaakt. Ook is er een gave snelheidsproef op de vrijdag: de "Vliegende Kwart Mijl". Een deel van de klassiekers nemen deel aan "de Balade", ook wel aangeduid als waardige afsluiting van het klassieke evenementen seizoen.

 

Zoute Sale ® by Bonhams

Het Britse veilinghuis is -zeker in autoland- een begrip, zeker met veilingmeesters als Malcolm Barber en Christopher Jarrey. In de VIP Marquee aan het Albertplein zal de veiling worden gehouden. De catalogus is altijd een erg gewild verzamel object geweest, zowel voor nationale - als internationale gasten. Hierin zult u o.a. vinden een gesigneerde print, schaalmodellen (maar dan de dure), en diverse auto's uit de '60-er jaren. Apart is de 1937 AC 16/80HP "Short Chassis" Competition Sports en kopstuk is een 1966 Lamborghini 350 GT Coupé, die tussen de 6 en 8 ton moet opbrengen.

 

Zoute Concours d'Élégance ® by Bank Degroof Petercam

Het Concours d'Élégance presenteert in het weekend een beperkt aantal prachtige en bijzondere auto's en vindt plaats op de vertrouwde locaties van de Roual Zoute Golf Club. Leiding heeft niemand minder dan Philip Kantor (Bonhams). Het zal gaan om 50 hoogst unieke, bijzondere en exclusieve klassiekers, die vooraf zijn te bewonderen op de Approach Golf (Prins Filiplaan) in het Zoute. Na jurering (zie website voor juryleden) zal op zondag de prijsuitreiking plaats vinden. 

 

Zoute GT Tour ® by EY

Op zondag wordt een Tour en Parade gehouden van GT's in en rond Knokke-Heist. Aan deze Tour van zo'n 120km nemen ongeveer 100 moderne en exclusieve auto's deel van doorgaans niet ouder dan 20 jaar. Denk aan Ferrari's, Lamborghini's, Mercedes-Benz, Aston Martin, Porsche, enzovoort. In verband met de veiligheid vinden de proeven plaats op afgesloten circuits

 

Tot Slot

Omdat de vorige editie een record aantal bezoekers moest verwerken van zo'n 150.000 is het verstandig een trip van één of meerdere dagen goed voor te bereden. Een onderkomen voor de nacht zal moeilijk worden, maar met een beetje zoeken lukt dat nog wel. Parkeren... bekijk de opties op de website van de Zoute Grand Prix ®. Alle moeite loont, want het evenement is het dubbel en dwars waard !!

 

© 2016  'nJoy Media - Henk J. Brouwer

 

Bron: ZGP persdossier 2016

nJoy Media (wix) - 512x.png
bottom of page