top of page

/ prototype #10287 - galleries

over 'nJoy media

Een heugelijk bericht van 5 mei 2015: Eindelijk het certificaat van de "one off". De auto wordt op uitnodiging van Ferrari voor 6 maanden in het Ferrari Fabrieksmuseum gestald. Dit is voor mij (eigenaar) een grote eer en een bevestiging dat het werk van 12 jaar beloond. Meer volgt !

In 2013 nam #10287 deel aan de Ferrari Club Nederland rally "Eventi Trento Anniversario", ter ere van het dertig jaar bestaan van de Club. Ontvangst was bij slot Zeist, alwaar een lichte lunch werd genuttigd. vervolgens werd naar Rotterdam gereden alwaar de deelnemers van zowel klassieke - als moderne Ferrari's zouden inschepen voor een galadiner. Hierna werd #10287 niet meer waargenomen.

Concuors d'Elegance op het landgoed van Villa d'Este in Cernobio, aan het Lago Magiorre in Italië... Dat was het doel van de eigenaar toen de Daytona Prototype werd gekocht op de veiling in Gstaad Zwitserland en #10287 gaat natuurlijk voor de eerste plaats. Hij stond er prachtig bij en de eigenaar was maar wat trots ! Foto's © anoniem Internet !

Nadat de Daytona geheel was opgebouwd door Forza Service ging hij op tansport naar HvL Class Leather ®, gevestigd in Waddenoijen onder de rook van Tiel. Gegarandeerde kwaliteit leer conform fabrieksstandaard en bekleed door de vakman zelf, die er een pracht bedrijf van heeft gemaakt. Zie artikel elders op deze website...!

Aangekomen bij Forza Service in Oss, waar Alex Jansen de sceptor zwaait, kan het opbouwen van 10287 beginnen. De specialisten van Forza zullen alles in het werk stellen om de klus te klaren zoals dat specialisten betaamt, onder toeziend oog van Alex en de eigenaar natuurlijk. Op de foto enkele onderdelen, die allen -boutje voor boutje en moertje voor moertje- zullen worden gewassen en geschoren. Niet goed...? Vervangen ! En dit opbouwen is zo leuk !

Begin 2009 wordt de #10287 op transport gezet en verlaat de carrosserie op het chassis en alle onderdelen Romijnders, om naar Forza Service te worden gebracht. Hier zal #10187 worden vertroeteld en zal elk schroefje, moertje, slangetje en al het andere minutieus worden gecheckt. Dan volgt langzaam de opbouw van #10287 !

Het voorbereiden van de carrosserie -om in de oven te worden gespoten- is een "heidense" klus, maar de vakman zal ook hieruit zijn plezier halen, omdat hij als geen ander weet hoe belangrijk dit is. De lak is met veel zorg gekozen en van uitzonderlijke kwaliteit. Het afplakken is altijd een secuur werkje en bij een restauratieklus als deze welhaast alleen door een specialist uit te voeren. Bart Romijnders is zo een specialist !

Als de koplampen opnieuw zijn ingelast en machinaal zijn geschuurd is het resultaat verbluffend. hetzelfde geldt voor het andere plaatwerk. Als straks alles zal zijn gespoten en gemonteerd, zal geen mens meer in de gaten hebben hoeveel uren zijn besteed aan dit onderdeel...

Grootse probleem werd ondervonden bij vaststelling van de juiste koplampen. Informatie (€ 1.200,00) bij de fabriek leverde niets op. Oude foto's gaven geen duidelijk beeld. Via een omweg bij iemand in Zwitserland is uiteindelijk de juiste stand en maat verkregen. Zorgvuldig is het plaatwerk voor het huis gesneden, geklopt en gelast... Vakmanschap staat daarbij voorop !

Om later niet in de problemen te komen en stukken kwijt te raken wordt alles vastgelegd. De verschillende gestripte onderdelen worden minutieus beoordeeld of hergebruik mogelijk is. Essentieel om tijdig vervanging te regelen.

Nadat de carrosserie volledig kaal was, werd deze overgebracht naar Bart Romijnders, die vervolgens een start maakte met de voorbereidingen voor het grof schuren om de oude lak eraf te krijgen. Essentiele delen werden in de primer gezet en er worden op de carrosserie aantekeningen gemaakt. . De motor is een apart geval.

Bij een specialist op het gebied van klassieke autorestauratie is #10287 volledig gedemonteerd. Alle onderdelen zijn uiteindelijk geborgen en daarna werd begonnen met het schoonmaken van elke gestript onderdeeltje. Zaken die niet meer gebruikt konden worden werden vernieuwd. De bekleding van de stoelen is nog even bewaard. De goede onderdelen werden voorlopig in dozen bewaard, om later gesorteerd en gecontroleerd te worden.

2003 Kruidberg Rally Op 11 oktober 2003 is op Landgoed Duin & Kruidberg het 20-jarig jubileum gevierd, waaraan door meer dan 80 equipes is deelgenomen. De door Cees en Pat Fokke Bosch uitgezette rally werd door een aantal deelnemers als te moeilijk bevonden, door anderen als uitdagend. Het rallyboek, geproduceerd door Talitha Nakken, was van topkwaliteit. De verstrekking van verschillende jubileumartikelen, waaronder een herdruk van Gli Amici nummer 1, werd bijzonder op prijs gesteld.

overigen
overigen
bottom of page