top of page

/ spa classic - circuit spa francorchamps (b)                                                          -  1 /  1 - 

Overzicht 2018
Overzicht 201

Een Ferrari zien en horen, in de straat of vol gas op het circuit: kippevel en nekharen die gelijk reageren. Natuurlijk is het circuit van Spa Francorchamps bij uitstek gescikt de twaalf cilinder van dit Italiaanse raspaardje op zijn donder te geven !!

Ferrari 512 BB LM is natuurlijk een racemonster puur sang. Op dit circuit dan ook niet misplaatst, maar in deze hoedanigheid triest: als aanblik en voor de eigenaar... Dit wil je voluit zien en horen gaan op het circuit van Le Mans, met 20 andere beesten...!!

De legendarische Ford GT 40, die in de jaren 1966 t/m 1969 vier keer op rij de 24 uurs van Le Mans op zijn naam schreef. De auto werd destijds ontwikkeld om gedurende de langeafstandraces de snelheidsduivels van Ferrari, zesvoudig winnaar van Le Mans (1960 t/m 1965) het nakijken te geven. Voorwaar..., 4x is dan geen slecht resultaat !

Ferrari 275 GTB op Frans kenteken.

Detailfoto's zijn altijd fraai, al is niet direct duidelijk om welke auto of welk onderdeel het gaat...

Aston Martin, met niet mis te verstane reclame op de motorkap... Gepimpd om mee te racen is dit niet de eerste Aston Martin die hij onderhanden heeft genomen. Hij competeerde in de 1979 t/m 1979 editie van Lemans (17 overall - 3e in de GTP klasse).

Neusje van een Ford...

Ik houd het op een Alfa Romeo Giulietta Sprint Zagato...

BMW 635 CSi werd geproduceerd tussen 1978-1982 en werd uitgerust met de M90 motor, 215 hp/5000tpm en een bijbehorende top van 222km/uur.

Linker voorwiel even vervangen...

Jaguar XJR-9 In 1988 won Jan Lammers de 24 uurs van Le Mans in precies deze Jaguar en dit merk had destijds zo'n overwinning hard nodig.

Dikke velg noemen we dit volgens mij...

#63 Viper Team Oreca Chrysler Viper GTS-R: Justin Bell, John Morton & Pierre Yver stuurden deze zo tijdens de 24 Hours of Le Mans.

Pirelli, Avon, Micheling, Hankook, Goodyear, Firestone, Goodrich of Vredestein... altijd een dankbaar onderwerp voor een foto...

#65 Martini Lancia Bêta

bottom of page