top of page

/artikelen - ferrari club nederland - doe een plezier rit 2016

Ferrari 212 Inter Vignale uit 1952 (s/n 0205EL), met Alexander & Chantal Senft (CH)

klik op de foto voor een foto-impressie

overzicht artikelen

'nJoy Media / teksten /  artikelen

 

Ferrari Club Nederland

 

Doe een Plezier Rit 2016

 

Op zaterdag 24 september 2016 werd de -door de Ferrari Club Nederland georganiseerde- Doe een Plezier Rit verreden. Deze happening, die doorgaans eens in de twee jaar wordt georganiseerd, vond dit jaar wederom plaats op de Luchtmacht vliegbasis bij Airport Eindhoven. Er werd al in voorgaande edities in Eindhoven wat georganiseerd met andere varianten dan in 2016. Telkens moet er weer iets origineels worden verzonnen en dan moet het ook tot uitvoering gebracht kunnen worden. Zo las ik (overigens achteraf) op de website "jdrfwalk.nl", dat er sprake zou zijn van een vlucht boven Nederland. Die heb ik de 24ste dan blijkbaar gemist... Wellicht één van de vroegere plannen, die niet tot uitvoering zijn gekomen om welke reden ook. 

 

De Ferrari Club Nederland kan dit soort evenementen niet alleen organiseren. In de eerste plaats moet de locatie geschikt - en beschikbaar zijn. Daarnaast is "de Sponsor" onontbeerlijk in het hele verhaal. Trad Shell in voorgaande jaren op als hoofdsponsor, ook de andere sponsoren leveren een erg belangrijke bijdrage. Denkt u voor 2016 even mee: de vliegbasis met materieel EN personeel (), dé Cateraar van Defensie, de Politie op de motor, DAF, Ascari, leden Ferrari Club mét Ferrari, overige leden, er was een arts aanwezig, hoogwerkers en liften, fotografen, filmers, de "foto-afdrukker" (er "even" tussendoor) en ongetwijfeld nog veel meer ! Bergen werk zijn verzet en honderden e-mails verstuurd. 

 

De dag was voor de kinderen een geweldige ervaring. Jammer waren de wachttijden door de drukte van het vliegverkeer (regelmatig opstijgen of landen van Ryanair, Transavia of Corendon vliegtuigen), waardoor ook het "vrij rijden" (na de kinderen mochten begeleiders en geïnteresseerden) na enkele ronden -in verband met de veiligheid- gestaakt werd door de vluchtleiding.

 

Na het "snel rijden" werd een lunch genuttigd, waarna de groepsfoto werd gemaakt. Dit gebeurde voor de straaljager met 4 opgestelde Ferrari's (bovenste foto). Deze foto werd genomen vanaf de hoogwerker, maar er werden ook vanaf de grond meerdere exemplaren genomen. Ook dit jaar waren er na de sessie verschillende ouders, die vroegen waar ze de foto konden krijgen... Altijd een moeilijk punt, waarop alleen maar verwezen kan worden naar de organisator... Dit gold ook voor de foto's bij de auto van ieder kind afzonderlijk. Gelukkig konden we zeggen dat deze zou worden afgedrukt in A4 formaat en bij vertrek zouden worden uitgereikt. En toch gingen mensen zonder foto weg... maar kwamen gelukkig ook weer terug. Na de fotosessie werd er -na enig wachten- gestart met de Rally, die allereerst de deelnemers naar DAF Trucks NV voerde. Vervolgens ging het door het Brabantse land terug naar de Vliegbasis, waar de aankomst zo rond vijf uur werd verwacht. Ondertussen werden de "achterblijvers" vermaakt door middel van informatie en goochelaars en -zoals ik zag- door elkaar...

 

In verband met de uitloop werden prijsuitreiking en lunch omgedraaid en -eerlijk is eerlijk- zo'n prijsuitreiking met toespraken, bedankjes en nog een bedankje en iemand die er tussendoor nog even wat wil zeggen en een slotwoord, duurt altijd te lang, zeker als je ziek bent en moe ! De kinderen en menig oudere ondergingen het gelaten..., maar het laatste applaus... juist ! En toen was er eten...!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn laatste foto maakte ik om exact half acht. Toen nog even een hapje eten (gelukkig was er nog voldoende, dank zij dé goede cateraar !), foto's inleveren en na-kletsen. Toen volgde al gauw de discussie over de hoeveelste Doe een Plezier Rit dit nu was en welke mijn  laatste was, etc. Vandaar dat bovenstaande foto is opgenomen van het fotoboek, dat werd gemaakt voor de kinderen van de Doe een Plezier Rit 2009. Hoeveel werk de organisatie is weet ik inmiddels wel zo ongeveer, maar zeker hoeveel werk de gehele fotografie en verfilming in beslag neemt, want met het maken van honderden ja... duizenden foto's en "meters" film ben je er niet. 

 

Er volgt een eerste én tweede selectie van foto's, die in aanmerkingen kunnen komen voor het fotoboek. Dan volgt een definitieve selectie van de op te nemen foto's, waaronder de uitgereikte foto van de kinderen bij hun auto. Op de middenpagina natuurlijk de groepsfoto. Passen en meten, nog iets toevoegen en weghalen... een gigantische klus en dat geldt ook voor de film die er uiteindelijk zal komen. Daarnaast vraagt de media vaak om foto's voor publicatie.

 

Bovenstaande foto is in deze een illustratie van een beetje vakkundig handwerk, want met de groepsfoto 2016 kan van alles uitgehaald worden om het geheel een gelikt uiterlijk te gaven en dat wordt bepaald door de ontwerper van het boek en het bestuur voor het uiteindelijke fiat. Het moet wel FCN-waardig zijn, nietwaar ! 'nJoy media heeft daar het volste vertrouwen in en ondergetekende heeft genoten van deze dag en bovenal de kindersnuutjes. Vanaf deze plek wens ik een ieder succes met de werkzaamheden die nu nog volgen ! 

 

'nJoy Media fotograaf Tjalle Beumer en ondergetekende hebben hun bijdrage graag geleverd.

 

Een  ieder  zij  bedankt !

 

 

© 2016 'nJoy Media  

Ferrari 212 Inter Vignale uit 1952 (s/n 0205EL), met Alexander & Chantal Senft (CH)
bottom of page