top of page

/persberichten / deutsche tourwagen meistershaft (dtm)

overzicht persberichten

GALLERIE - DTM  2011 - Nürburgring (D)

29-04-2015

 

DTM 2015 – DE SHOW KAN BEGINNEN

 

FESTIVAL IN HOCKENHEIM Luidt het nieuwe seizoen in...

 

Het wachten is voorbij: het DTM-Festival op de Hockenheimring -de meest populaire internationale touringcar serie- zal beginnen in het nieuwe seizoen. Van 30 April tot en met 3 mei kunnen fans op het traditionele circuit in Baden-Württemberg een vierdaags motorsport schouwspel van superlatieven verwachten. Naast de première van de nieuwe race-indeling met twee runs, kunnen de  DTM toeschouwers veel actie op en naast de baan tegemoet  zien.

 

De kaarten in de DTM zijn geschud: verdubbeling van het aantal en nieuwe regels beloven veel meer spanning bij de fel omstreden touringcarseries seizoenopener. Naast de één uur race op zondag, zal al een run op zaterdag van meer dan 40 minuten plaatsvinden. Terwijl een bandenwissel is voorgeschreven in de zondag race, kunnen de coureurs op zaterdag met slechts een banden set doorrijden. Een herziening van de DRS dient te zorgen voor meer inhaalmanoeuvres: nu mogen de DTM coureurs drie keer per ronde hun achtervleugel lager zetten, waardoor een hogere topsnelheid wordt bereikt en het inhalen vergemakkelijkt.

 

Alleen degene die het beste omgaat met de veranderingen, maakt kans op de algemene titel in het seizoen 2015. De kampioen van vorig jaar Marco Wittmann is één van de favorieten, die met uitstekende prestaties tijdens de testritten blijk geeft zijn titel te willen prolongeren. De coureur was in 2014 de basis van alle dingen in de DTM. Naast het winnen van het kampioenschap vierde Franke Franke samen met het BMW team RMG overwinning in de team klassement.

 

Maar de concurrentie van Audi en Mercedes-Benz is sterk en zij willen dit jaar terugvechten. Audi coureur Mattias Ekström ziet de seizoenopener op Hockenheim met vertrouwen tegenoet: "het zal  op zaterdag en zondag om de worst gaan. De fans zal nog meer spannende duellen ervaren", verklaart de Vice-kampioen van het afgelopen jaar. Pascal Wehrlein (Mercedes-Benz) wil ook meepraten over de podiumplaatsen. De 20 jarige Worndorfer, die in  2014 zijn eerste overwinning op de Lausitzring vierde, is een van de high-flyers van de DTM.

 

Maar niet alleen de DTM zelf biedt spannende motosport van hoogstaande kwaliteit. Ook de rest van het programma is ronduit doorspekt met hoogtepunten: in het Motodrome zal op een zelf ingerichte racetrack een race van het Rally Wereldkampioenschap worden een run naar de RallyCross Championship wordt gehouden op een speciaal gebouwd racecircuit.

 

Daarnaast kunnen de fans zich verheugen op de spannende races van de FIA Formule 3 kampioenschappen, de Porsche Carrera Cup-Duitsland en de nieuwe Audi TT Cup. Off-track zullen bekende artiesten, zoals Mark Forster, voor de juiste stemming zorgen. De Berlijnse muzikant uit Berlijn, die onlangs met het lied "Au Revoir" internationale furore maakte, is de ster van ARD Chartshow. Op de door de SWR3' georganiseerde feesten in de Paddock zal het DJ duo Moonbootica en mousse t. de nacht naar de dag brengen.

 

De ARD zal de eerste twee races van het jaar op zaterdag 2 mei, vanaf 14:30 uur en op zondag 3 mei, vanaf 13:20 uur live uitzenden. Bovendien kan via livestreaming de kwalificatie op sportschau.de en DTM.com worden bekeken. De fans ontvangen meer interessante informatie over wat op de Hockenheimring gebeurd via live communicatiemiddelen en boordcamera's in voertuigen. Het begint met het DTM Hockenheim Festival op donderdag 30 april.

Via de website van DTM.com kunt u alle informatie vinden betreffende dit 4-daagse evenement, tickets bestellen/uit printen en het programma vinden. 

 

(c) 2015 dtm

bottom of page