top of page

persberichten / essen motor show (d)                                                                 - nederlands - 

terug naar overzicht

Impressie van het aantal bezoekers...

Duitse Primeur: Škoda Kodiaq

LineUp Ferrari

Ferrari 312 T De Ferrari 312T is een Formule 1 auto-ontwerp, gebaseerd op de 312B3 uit 1974. In diverse uitvoeringen werd hij gebruikt van 1974 tot 1980. Hij werd ontworpen door Mauro Forghieri voor het seizoen van 1975 en was een ongecompliceerd en helder ontwerp, als antwoord op de machanische upgrades uit die tijd. De 312T serie won 27 races, vier constructeurs - en drie rijders kampioenschappen en werd in 1981 vervangen door de 126 C. Dit was Ferrari’s eerste turbogeladen F1 auto...

Ferrari 342 America

Ferrari 166 MM Spyder (1948) V12 2ltr - 160pk - 200km/uur De eerste modellen kregen een Touring carrosserie. Later werd dit ook Vignale en Pinin Farina. Tot 1953 werden 46 wagens geproduceerd, voornamelijk voor de motorsport.

Ferrari La Ferrari V12 met 6260ccm - 2 Electromotoren totaal vermogen 963pk - > 350km/uur De eerste Ferrari Hybrid, geïntroduceerd op de Salon van Genève in 2013 en is met zijn specificaties tevens de sterkste straat-Ferrari.

Masarati Mostro De Italiaanse carrosseriebouwer Zagato kan misschien minder auto’s ontwerpen dan vroeger, dat wil niet zeggen dat zijn creaties minder indrukwekkend zijn. En we hebben de Maserati Monstro, die de Italianen voornemens zijn te onthullen op de 2015 Concorso d'Eleganza Villa d'Este deze zomer, als bewijs. Dit fraai stukje design is een ode aan de unieke race-auto die Zagato vervaardigd voor Maserati in de jaren 1950. De auto is beestachtig snel...!

Dames van "Deutsche Post" voor een: BMW M4 DTM, 4 kleppen p/cilinder met luchtrestrictie volgens reglement V8 met 4ltr - 480pk met luchtrestrictie volgens reglement.

Lamborghini Huracan Eventury tuning leidt tor 650pk leidt: 100-200km in 6,2 sec..

Mercedes-Benz AMG GTS Software geoptimaliseerd (gechipt heet dat): 582pk

Europa's grootste vakbeurs voor 

sportieve voertuigen

 

 

Essen, 4. December 2016

 

Essen Motor Show  kroont het autojaar met

een goed beursresultaat

 

Honderdduizenden bezoekers beleven innovatie en

premières op het  PS Festival

 

De Essen motor Show heeft met succes het doel bereikt: ongeveer 360.000 enthousiaste bezoekers bezochten de autovakbeurs van 25 november tot/met 4 december. Meer dan 500 tevreden exposanten lieten op het PS Festival in de Beurs van Essen talrijke nieuwtjes en premières zien: op het royaal gestalte gegeven stand van BMW hadden de nieuwe M prestatie onderdelen voor de BMW M4 de Europa première; de Fordfabriek presenteerde de nieuwe Ford Kuga en de actuele raceversie van de GT. Škoda startte de première voor Duitsland van de Kodiaq met zijn SUV-offensief. Verder waren er sportieve auto's van onder andere Mini, Mini, Peugeot, Porsche Motorsport en Renault Sport Duitsland te zien

 

De Essen Motor Show heeft op een indrukwekkende wijze zijn uitzonderingspositie onder de wereldwijde automobiel vakbeurzen bewezen. Hier worden sportieve auto's en merken grondig gevierd.  "Dat was ook dit jaar weer sterk waarneembaar", vat Oliver P. Kuhrt, Bedrijfsleider van de Messe in Essen de positieve stemmingen in de hallen samen. Het enthousiasme voor sportieve seriemodellen en de motorsport werd in Essen tastbaar, niet in de laatste plaats door de highlights zoals de speciale tentoonstelling ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Ferrari. "Ik verheug mij nu al op 2017, dan zal de ideale sponsoring door ADAC en de Essen Motor Show hun 30ste jubileum vieren', aldus Hermann Tomczyk, Sportpresident van de ADAC.

 

 

De Essen Motor Show is iets anders..., een ervaring".

 

Talrijke exposanenten hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt door zich nu al te melden voor de komende Essen Motor Show. Gevraagd naar de reden van hun bezoek, antwoordde een meerderheid van de bezoeker: "De Essen Motor Show is nu éénmaal iets anders... , een ervaring"! Ongeveer een derde bezocht de vakbeurs eveneens te genieten van innovatie en premières te aanschouwen. Bij ranking van de speciale shows stond de "tuningXperience" bij de fans helemaal vooraan, op de voet gevolgd door de DMAX-Motorsportarena en DTM-Wereld

 

Meer dan de helft van de bezoekers was in het bijzonder geïnteresseerd in tuning van auto's en 46 % werden door de motorsport naar Essen gelokt. Dit percentage is ten opzichte van vorig jaar sterk gegroeid (2015: 39 %). Op de volgende plaatsen lagen auto-onderdelen, naast tweedehands - en nieuwe auto's. De kooplust van de bezoekers lag op het gewone tamelijk hoge niveau. 88 % van de bezoekers was met het bezoek bijzonder tevreden of tevreden - waarmee de waardering boven die van vorig jaar lag. Dienovereenkomstig is de bereidheid gestegen om de vakbeurs volgend jaar weer te bezoeken: 89 % van de fans plannen nu reeds een bezoek van de 50ste editie van de Essen Motor Show in 2017.

 


De beurstrend: Tuning wordt Lifestyle

 

Aanbevolen tuning-specialisten en mode labels toonden op de Essen Motor Show, dat tuning altijd sterker wordt waargenomen en beleeft als lifestyle. Exposanten zoals JP prestaties, liberty walk, Sidney industrieën, Simon Motorsport, Vossen wheels en Z-Performance behoorden tot de sterren de vakbeurs. Daar kwamen nog eens ongeveer 50 bedrijven bij uit de associatie van auto-tuners, die op de Essen Motor Show innovaties en premières presenteerden: Abt Sportsline toonde onder andere zijn nieuwe Audi A4. AC Schnitzer had de ACL2 met gereduceerd gewicht en enorme prestaties in de bagage. Brabus scoorde bijvoorbeeld met de wereldpremière van de Brabus 850 XL Widestar op basis van het topmodel uit de nieuwe Mercedes-Benz-GLS klasse.

 

De afgelopen dagen brak de Essen Motor Show een ander record, nu op Facebook: het Essen Performance-Festival in Essen registreerde meer dan 200.000 fans in het sociale netwerk. Dus bezet de Essen Motor Show de eerste plaatst, voor alle andere auto vakbeurzen in Europa. Uitstekende omstandigheden voor de verjaardag van volgend jaar: van 2 tot 10 December 2017 (1 December: Preview dag) zal de Essen Motor Show voor de 50ste maal worden gehouden. In 1968 opgericht als de internationale Sport- en Raceauto tentoonstelling, verenigt het PS-Festival heden ten dage sportieve serieproductie auto's, tuning, motorsport en klassieke auto's tot een uniek aanbod voor auto- en tuning liefhebbers uit heel Europa.

 


Exposanten spreken...

 

Giorgio Vinciguerra, merk-manager Fiat/Abarth:

 

"Met onze huidige modellen-bereik toonden we op de Essen Motor Show dit jaar, dat prestaties zoals altijd nog steeds een van de belangrijkste merkwaarden van Abarth is. Zowel de 595 Competizione als de nieuwe Abarth 124 Spider hebben tot groot enthousiasme geleid. En onze Abarth 695 Biposto heeft aangetoond, dat men ook met de kleinste de hele grote bijhouden kan. Wij hebben consequent positieve feedback ontvangen over onze aanwezigheid en zijn zeer tevreden met het resultaat."

 


Hermann Tomczyk, Sportpresident bij ADAC-:

 

"De Essen Motor Show ook dit jaar was een belangrijke ontmoetingsplaats voor de motorsport industrie en voor de ADAC het ideale platform, de bezoekers de gevarieerde wereld van ADAC-motorsport en de ADAK-classic te presenteren. Enthousiasme voor de autosport en sportauto's wordt in Essen grijpbaar, niet in de laatste plaats door hoogtepunten zoals de speciale show ter ere van de 70ste verjaardag van Ferrari. Ik kijk al uit naar 2017, dan viert de 'ideale sponsoring' van ADAC, en de Essen Motor Show haar 30e verjaardag."

 


Christian Scheppach, Aftersales en marketing manager voor Duitsland bij BMW Group:

 

"Wij zijn zeer verheugd dat we op de Essen Motor Show 2016 wederom de kans kregen om "M"-Performance Parts, zoals "John Cooper Works Pro Accessoires" aan -in ons geïnteresseerde- publiek te presenteren. Speciale hoogtepunten waren ditmaal de Europese première van de nieuwe "M"-Performance Parts voor de BMW M4, het JCW-Bluetooth vouwbare uitlaatsysteem, evenals de première van de centrale OnLine Shop voor reserveonderdelen, toebehoren en lifestyle artikelen. "M"-Performance Parts en JCW-Pro toebehoren zijn intussen beschikbaar voor bijna alle modellen, wat wij door de tentoonstelling van een representatieve selectie van showwagens konden tonen. Signeersessies zowel met de BMW Fabriek-rijders Martin Tomczyk als Marco Wittmann en onze DTM M4 Racing Simulator bleken een absolute publiekstrekker."


 


Henry Siemons, Hoofd van Tuning EMEA, Continental Banden Duitsland:


"Als toonaangevende vakbeurs voor tuning en sportieve voertuigen in Europa, straalt de Essen Motor Show -met haar uiteenlopende informatie- en show aanbod- internationale kracht uit tezamen met  overeenkomstige uitwerking op de samenstelling van het publiek. In Essen ontmoeten we -als innovatief- en technologisch leider in het tuning segment- een publiek dat is geïnteresseerd in auto's en assecoires en stelt daar hoge kwaliteitseisen ! De producten van Continental voldoen aan deze kwaliteitseisen op een bijzondere manier. Het beste voorbeeld is de Sport Contact 6 voor exclusieve sportauto's en getunede voertuigen, een innovatief product met hoge prestaties waarvoor de technici bijna opnieuw de chemische samenstelling van het loopvlak uitgevonden hebben, het profiel ontwerp alsmede de constructie van de band. Wij hebben hiervan bewijs geleverd dit -naast andere manieren- door 's werelds beste tuners -in onze gemeenschappelijke stand-concept- in Essen te laten presenteren."

 


Dr. Karl-Friedrich Ziegahn, President "Deutscher Sportfahrer Kreis":


"In de Essen Motor Show is iedereen vertegenwoordigd, die op het gebied van de Motorsport van betekenis is. Voor de "Deutsch Sportfahrer Kreis e.V." is de vakbeurs niet alleen een gave seizoenafsluiter, maar het perfecte platform om met alle belanghebbenden, de deelnemers de dialoog aan te gaan. De veiligheid staat bij DSK op de eerste plaats. Wij willen suggesties geven, informeren en bespreken. De Essen Motor Show biedt ons -met zijn boeiende concept- daarvoor het best mogelijke kader. De DSK is trots en blij over het intensieve partnerschap met dit unieke Europese evenement."

 


Ralph Caba, Directeur Public Relations bij Ford:

 

"Voor Ford was de Essen Motor Show -opnieuw- een volledig succes. Prestatie en emotie zijn belangrijke elementen van ons merken DNA en hier in Essen ontmoeten we een enthousiast en deskundig publiek. De premières van de nieuwe Kuga, de ST-line modellen en natuurlijk de Ford GT WEC raceauto waren echte hoogtepunten en wij hebben zeer positieve feedback hebben ontvangen."Stefan Beha, Projectleider Evenementen & tentoonstellingen bij Hankook Banden Duitsland:

 

We waren ook 2016 als exposant op de Essen Motor Show zeer tevreden. Het is een van de belangrijkste vakbeurzen in Duitsland en net als Hankook een op sportiviteit gebaseerd dynamische Organisatie. Wij vinden precies de juiste doelgroep in Essen, omdat de bezoekers zeer sport-georiënteerd zijn. De sterke vraag en de positieve feedback op onze eersteklas banden illustreerde dat nogmaals. Daarnaast bereikten wij -met talrijke acties rond onze sponsoring activiteiten- veel aandacht en daarmee een waardevolle echte meerwaarde voor de bezoekers. "Wij verheugen ons nu al op de 50e Essen Motor Show in het komende jaar."

 


Hartwig von der Brake, Hoofd Sales, H&R Spezialfedern:

 

"Wij zijn zeer tevreden met het verloop van de vakbeurs. De Essen motor show heeft nogmaals bewezen, dat ze in haar segment de toonaangevende vakbeurs in Duitsland is. De organisatie heeft topwerk geleverd en wij komen gegarandeerd weer. Bovendien willen we de 50e Essen Motor Show zeker niet missen."

 


Florian Zitzlsperger, Raad van bestuur van de ITR (Internationale Tourwagen Races):


"We zijn met het respons op de Essen Motor Show zeer tevreden. De motorsport minnende autofans konden bij ons de actuele auto's van de drie DTM-fabrikanten bewonderen en zich met nieuwe merchandising-collectie uitrusten. We vonden het belangrijk de bezoekers persoonlijk aan te spreken en het contact met de fans te onderhouden. Deze feedback zijn belangrijk voor ons en zijn verwerkt in de planning voor het volgende seizoen."

 


Jean Pierre Kraemer, Bedrijfsleider JP Performance:


"Het is leuk om waar te nemen hoe de Essen Motor Show zich terug ontwikkeld naar de oude sterkte. De afstand tot de Amerikaanse markt is moeilijk te registreren. De tuning scene in Duitsland is op een zeer goede weg en ontwikkeld zich prima. Ik kijk bijzonder uit naar volgend jaar!"Wataru Kato, Bedrijfsleider Liberty Walk:

 

"Het enthousiasme van de Europese tuning-gemeenschap voor het merk Liberty Walk heeft onze verwachtingen overtroffen. Dit geldt met name voor de reactie van de jongere generatie van voertuig-tuners op ons merk. We hebben zeer omvangrijk in onze aanwezigheid op de Essen Motor Show geïnvesteerd. Zo konden professionals en liefhebbers uit heel Europa het merk Liberty Walk zien en van dichtbij ervaren. Ieder beleefde zijn eigen vreugde aan onze voertuigen en producten en dit geeft ons nog meer energie voor toekomstige investeringen in de Europese markten."

 


Ulrich Bethscheider, Hoofd Persafdeling & Public relations bij Peugeot Duitsland:

 

"Op de Essen Motor Show kon Peugeot zijn sportieve GT en GTi modellen presenteren aan een bijzonder geïnteresseerd publiek met de benodigde affiniteit. Wij zijn verheugd over de sterke interesse in onze nieuwe compacte SUV Peugeot 3008, die ook op de beurs veel aandacht heeft getrokken. Onze twee rally auto's waren een echte attractie voor motorsport fans: de 208 T16, vice-kampioen in het Duits Rally Championship in 2016 en de historische 205 Turbo 16. Beide staan voor de vakkundigheid in de motorsport die zo sterk is als een leeuw".

 

 

Roy Bolks, Potomac-Classics:

 

"Onder de talloze bezoekers van de klassieke en prestigieuze salons van S.I.H.A. waren veel personen op zoek naar rariteiten maar dachten niettemin wel budget-bewust. Daarom heb ik mijn kleine Messerschmitt, die ik samen met de Heinkel Cabine en een FIAT 500 Weinsberg uit 1951 toonde, ook verkocht. Maar de bezoekers hielden ook de Ferrari 400 met automaat, de Amphicar amfibievoertuig en alle 20 klassiekers van mij."

 


Andreas Gross, Rosier Classic-Sterne:

 

"Ik heb nog geen vakbeurs met zo grote menigten meegemaakt - we slagen erin jonge mensen, die nu wellicht noch denken aan particuliere tuning, warm te laten lopen voor de race-vaardigheid van klassieke auto's. De onder andere verkochte SL en klassieke Limousines bewijzen ons, dat in de Classic- en Prestige-Salon op de Essen Motor Show de klanten voor klassieke auto's onderweg zijn."Andreas Leue, Ondernemings-communicatie, Teamleider Motorsport & Traditie, Škoda Auto Duitsland:

 

"De Essen Motor Show staat reeds vele jaren als belangrijk evenement in de Nationale Beurskalender van ŠKODA AUTO Duitsland. Wij hebben bewust gekozen voor de zeer succesvolle Duitsland première van onze nieuwe SUV de ŠKODA KODIAQ, aangevuld met meer recente modellen. Maar ook de inmiddels traditionele presentatie van onze rally-activiteiten -in 2016 bekroond met het Duitse Rally Kampioenschap- past precies op deze tentoonstelling. Hier komst het juiste publiek voor de fascinerende mix van sport, show en auto".

 

 

Aron Krumm, Assistent Manager Marketing Europe, Toyo Tre Europa:

 

"Toyo banden was weer meer dan tevreden met de Essen Motor Show." We zien de vakbeurs als een ideaal platform voor productlanceringen en om de directe lijn naar onze doelgroep in tuning en Motorsport vast te houden. Zo hebben we dit jaar de wereldpremière van onze nieuwe UHP banden -de 'Proxes Sport'-  exclusief in Essen gevierd en waren in staat hem bij een breed publiek te introduceren."

 

 

Harald Schmidtke, Gedelegeerd Bestuurder bij de Vereniging van Autotuners:


"Deze editie van de Essen Motor Show -met weer meer dan 350.000 bezoekers- is een goede raadgever voor de 50ste verjaardag volgend jaar. We verheugen ons daarop."

 

MESSE ESSEN GmbH


Messehaus West Norbertstraße
Postfach 10 01 65
45001 Essen I Germany


Presse-Kontakt I Press Contact
Tom Kraayvanger
Fon + 49.(0)201. 72 44-243
tom.kraayvanger@messe-essen.de


Presse-Assistenz I Press Assistance
Claudia Brügger
Fon + 49.(0)201. 72 44-244
Fax + 49.(0)201. 72 44-249
presse@messe-essen.de


Presse-Fotoservice I
Press Photo Service
Rainer Schimm
Fon + 49.(0)201. 72 44-247
rainer.schimm@messe-essen.de


www.messe-essen.de
www.essen-motorshow.de

 

Veröffentlichung kostenfrei –
Beleg erbeten
Publication free of charge –
Copy requested

bottom of page